Porsche bilförsäkring

Porsche bilförsäkring

Ska du snart bli Porscheägare? Då får vi gratulera! Oavsett modell är Porsche en fin bil som har mycket att erbjuda och de flesta håller nog med om att det känns som ett lyxigt val av bil. Eftersom du förmodligen har lagt ner en hel del pengar, eller kommer att lägga ner en hel del pengar, på din nya bil, vill du naturligtvis ha en bra försäkring. Med en sådan kan du tryggt ge dig ut på vägarna och låta ditt nya fordon visa sin kapacitet.

Utan en försäkring däremot lever du farligt, eftersom det då hamnar på ditt bord att betala alla eventuella skador som kan uppstå i trafiken. Med en Porsche märkesförsäkring kan du dock tryggt åka runt i bilen och känna att du har en bra försäkring. Vi ska här titta på vad som ingår i märkesförsäkringen och vilka nivåer du kan välja mellan.

Porsche märkesförsäkring

Porsche bilförsäkring har tre olika nivåer samt en rad tilläggsprodukter. De tre nivåerna är, precis som för de flesta andra bilförsäkringar, trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. En trafikförsäkring är, som de allra flesta vet, en försäkring som måste finnas enligt lag. Den ingår även i halvförsäkringen och helförsäkringen. Det är egentligen väldigt få som rekommenderas enbart att välja trafikförsäkringen. Det är en försäkring som passar dig som bara vill ha en försäkring som täcker trafikskador som du orsakat. Det kan till exempel vara skador på andra personer eller deras egendom.

Försäkringen täcker de skadorna men inte eventuella skador på din egen bil, så för dig som medveten Porscheägare är det här troligtvis inte något alternativ.
Halvförsäkringen inkluderar förutom en trafikförsäkring även stöld, räddning, maskin, rättsskydd, glas samt feltankning. Att den även inkluderar feltankning är förstås intressant då det inte alltid är fallet med en halvförsäkring. Den här försäkringen rekommenderas främst för den som har en ny Porsche som fortfarande har en nybilsgaranti som täcker eventuella vagnskador. Om du har en riktigt gammal Porsche med lågt värde kan också halvförsäkringen vara ett tänkbart alternativ.

Förslag på försäkringsbolag:

Vår favorit

ICA bilförsäkring

Bra försäkring till bra pris

 • Fast pris i 5 år

 • ICA-bonus på försäkringen

 • Topprankad i test

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Bärgningshjälp dygnet-runt

Hedvig

Utan bindningstid

 • Utan bindningstid

 • Vägassistans 24/7

 • Personlig service i appen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Anpassad försäkring

Gofido

Helt digital försäkring

 • Anpassa ditt skydd

 • Helt digital

 • Utan bindningstid

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Helförsäkringen täcker naturligtvis allt som täcks av halvförsäkringen men här ingår även vagnskador. Denna försäkring rekommenderas därför när du har en bil där personvagnsgarantin har löpt ut. Här har din Porsche ett bra skydd om något skulle inträffa.

Tilläggsförsäkringar för Porsche

Du kanske är extra rädd om din Porsche och vill ha alla försäkringar du kan tänkas få. I märkesförsäkringen finns det också möjlighet att lägga till några olika tilläggsförsäkringar för ett ännu mer omfattande skydd. Du kan bland annat teckna en drulleförsäkring. Det är helt enkelt en allrisk för bilen som gör att du kan få ut upp till 50 000 kronor för skador som drabbar bilens inredning.

Det kan till exempel handla om att barnen råkar spilla ut den milkshake ni precis handlade eller att du råkar spilla kaffe när du ska till jobbet tidigt på morgonen. Drulleförsäkringen träder även in och hjälper till om du skulle råka bryta av din nyckel.

Det finns även andra tilläggsförsäkringar, exempelvis stor bilextra som bland annat ger rätt till hyrbil, samt ett djurkollisionstillägg som tar bort din självrisk vid eventuell djurkrock.

Att försäkra en Porsche

Vad kostar det att försäkra en Porsche?

Kostnaden för att försäkra en Porsche kan variera beroende på flera faktorer, inklusive:

 • Modell och årsmodell av Porsche
 • Körhistorik och eventuella skador eller olyckor i förflutnan
 • Geografiskt område där bilen används och förvaras
 • Körsträcka och användningsområde (privat eller yrkesmässig)
 • Körfrekvens och eventuella andra förare som kommer att använda bilen regelbundet
 • Eventuella tilläggsförsäkringar eller önskemål (t.ex. stöldskydd, rättsskydd eller försäkring mot maskinskador)
 • Försäkringsbolaget och typ av försäkringsavtal

Eftersom kostnaderna kan variera beroende på individuella faktorer och olika försäkringsbolag har olika prissättning, är det svårt att ge en exakt prissättning för att försäkra en Porsche. För att få en mer noggrann uppskattning rekommenderas det att kontakta olika försäkringsbolag och be om offert för att försäkra din Porsche.

Hur mycket kostar en Porsche i månaden?

Priset för att äga och köra en Porsche kan variera beroende på flera faktorer, inklusive:

 • Modell och årsmodell av Porsche
 • Finansieringsalternativ och räntesatser
 • Underhållskostnader och serviceintervaller
 • Körsträcka och bränsleekonomi
 • Försäkringskostnader
 • Eventuella skatter och avgifter

Eftersom varje Porsche-modell har olika pris och driftskostnader kan det vara svårt att ge en exakt uppskattning av månadskostnaden för att äga en Porsche. Det beror också på individuella preferenser och användningsmönster. Om du är intresserad av att köpa en Porsche rekommenderas det att kontakta en Porsche-återförsäljare eller finansieringsinstitut för att få mer specifik information om de månatliga kostnaderna.

Var försäkrar man en Porsche?

Det finns flera försäkringsbolag som erbjuder försäkringar för Porsche-ägare. Det kan vara en god idé att jämföra olika försäkringsbolag för att hitta det bästa erbjudandet som passar dina behov och budget. Både specialiserade försäkringsbolag som inriktar sig på högpresterande bilar och stora försäkringsbolag kan erbjuda försäkringar för Porsche-modeller.

Det kan vara fördelaktigt att kontakta både specialiserade försäkringsbolag inom motorbranschen och vanliga försäkringsbolag för att jämföra pris, täckning och villkor. Det är också värt att överväga att prata med andra Porsche-ägare eller entusiastiska Porsche-forum för att få rekommendationer om försäkringsbolag som har erfarenhet av att försäkra Porsche-modeller.

Vad kostar det att ha en Porsche?

Kostnaden för att äga en Porsche inkluderar olika faktorer, inklusive:

 • Priset för att köpa eller leasa en Porsche
 • Försäkringskostnader
 • Underhåll och servicekostnader
 • Bränslekostnader
 • Tvätt och rengöring
 • Eventuella reparations- eller reservdelskostnader
 • Eventuella skatter m.m.

För att ge en exakt kostnad för att äga en Porsche krävs det mer specifik information om vilken modell och årsmodell det handlar om, personliga preferenser och individuella omständigheter. Både inköpspriset och driftskostnaderna kan variera beroende på modellens prestanda och utrustningsnivå, samt eventuella tillval och personliga preferenser.

Bra att jämföra olika försäkringsbolag

När det gäller försäkringskostnader kan det vara en god idé att jämföra olika försäkringsbolag för att hitta det bästa erbjudandet som passar dina behov och budget. Det är viktigt att tänka på att försäkringskostnaderna för en Porsche kan vara högre än för en vanlig bil. Detta på grund av högre återställningsvärde, reservdelskostnader och högre riskprofil för en sportig bil.

Underhåll och servicekostnader för en Porsche kan också vara högre än för en vanlig bil. Det är viktigt att regelbundet utföra service och underhåll enligt tillverkarens rekommendationer för att hålla bilen i gott skick och bibehålla garantin. Kostnaderna kan variera beroende på modell och ålder på bilen, samt omfattningen av den utförda servicen.

Bränslekostnaderna för en Porsche kan också vara högre än för vanliga bilar, särskilt om det handlar om en sportig modell med hög prestanda. Det är viktigt att ta hänsyn till bränsleekonomin och körsättet när man bedömer bränslekostnaderna.

Tvätt och rengöring av en Porsche kan också vara en kostnad att tänka på. Att hålla bilen ren och välskött kan bidra till att bevara dess skick och värde över tiden.

Slutligen kan det också finnas andra kostnader att ta hänsyn till Exempelvis eventuella skatter och avgifter, parkeringskostnader och eventuella bidrag till försäkringslösningar som täcker stöldskydd eller maskinskador.

Alla dessa faktorer, tillsammans med individuella preferenser och omständigheter, kommer att påverka den totala kostnaden för att äga en Porsche. Det rekommenderas att göra noggranna beräkningar och fundera över din budget och ekonomiska situation innan du fattar beslut om att köpa eller äga en Porsche.