Volvo bilförsäkring

Volvo bilförsäkring

För alla Volvoägare är det naturligtvis intressant att få veta vilka bilförsäkringar som är att föredra för just Volvo. För många faller valet på en Volvia bilförsäkring. Detta är den officiella märkesförsäkringen som är framtagen för bilar av märket Volvo. Här kan du vänta dig att få hjälp att välja den försäkring som passar just din bilmodell bäst om du ber om rådgivning.

Fyra försäkringsnivåer

Volvia erbjuder fyra försäkringsnivåer. Det är trafikförsäkring, halvförsäkring, helförsäkring samt Nice Price försäkring. En trafikförsäkring är det minsta skyddet som du behöver för att uppfylla lagkraven. Det ger dock inte din egen bil något skydd och därför är det få som väljer att enbart teckna en trafikförsäkring. Trafikförsäkring ingår naturligtvis om du tecknar någon av de mer omfattande försäkringarna.

Halvförsäkringen täcker maskinskador, glas, brand, stöld, räddning och rättsskydd. Halvförsäkringen brukar rekommenderas till den som har en ny bil som fortfarande skyddas av en personvagnsgaranti.

Helförsäkringen täcker i sin tur allt som halvförsäkringen täcker samt vagnskador. Den här försäkringen rekommenderas vanligtvis för ägare av bilar som är äldre än tre år och därmed inte längre omfattas av personvagnsgarantin, men ännu inte har fyllt åtta år.

Förslag på försäkringsbolag:

Vår favorit

ICA bilförsäkring

Bra försäkring till bra pris

 • Fast pris i 5 år

 • ICA-bonus på försäkringen

 • Topprankad i test

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Bärgningshjälp dygnet-runt

Hedvig

Utan bindningstid

 • Utan bindningstid

 • Vägassistans 24/7

 • Personlig service i appen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Anpassad försäkring

Gofido

Helt digital försäkring

 • Anpassa ditt skydd

 • Helt digital

 • Utan bindningstid

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Den försäkring som heter Nice Price försäkring täcker allt som helförsäkringen täcker förutom maskinskador. Den här försäkringen brukar rekommenderas för den som har en bil som är 8 år eller äldre. Priset blir lägre än för en helförsäkring samtidigt som du har ett bra skydd.

Tillgängliga tilläggsförsäkringar

Volvia erbjuder även flera tilläggsförsäkringar som du kan teckna. Vissa kan tecknas om du har en halvförsäkring, andra kräver en helförsäkring. Vi ska nu ta en titt på några av de tilläggsförsäkringar som finns att teckna.

Trygghetspaket

Denna tilläggsförsäkring innebär att du slipper betala självrisk om du råkar köra på ett djur och bilen blir skadad. Denna försäkring ger dig också tillgång till hyrbil om din Volvo behöver repareras på verkstad på grund av skada. Dessutom minskas självrisken om din bil utsätts för skadegörelse eller om du råkar vara inblandad i en trafikolycka utomlands.

Volvia Care

Det här är en tilläggsförsäkring som är till för människorna runt bilen snarare än själva bilen. Med denna försäkring får du, dina passagerare samt oskyddade trafikanter snabb vård efter en bilolycka. Det här handlar om vård efter att den mest akuta fasen är avklarad och här omfattas bland annat specialistvård samt rehabilitering. Den hjälp du har rätt till kan vara operation efter en bilolycka men det kan lika gärna vara hjälpmedel som du behöver för din rehabträning. Det här är en omfattande och bra försäkring som har en ansvarstid på hela fem år från olyckstillfället.

Assistansförsäkring

Den här tilläggsförsäkringen kan kännas som en extra trygghet att ha eftersom den ser till att du har rätt till hjälp på plats om något skulle hända med din bil. Det kan till exempel handla om att drivmedlet tar slut, att motorn går sönder eller att däcket skadas och inte går att köra på. Försäkringen kan även hjälpa dig om du under en mörk kväll råkar tappa nyckeln när du har tagit en paus, och sedan inte hittar den igen.

Vilken försäkring är bäst för Volvo?

Det finns ingen specifik försäkring som kan betraktas som den mest lämpliga för en Volvo, då valet av försäkring beror på individuella behov, preferenser och omständigheter. Det finns dock några vanliga försäkringstyper som är viktiga att överväga för att skydda din Volvo.

1. Ansvarsförsäkring: Detta är den grundläggande formen av bilförsäkring som är obligatorisk enligt lag i de flesta länder. Den täcker skador och skadeståndsansvar för skador som du orsakar på andra personer eller deras egendom i samband med en olycka med din Volvo.

2. Halvförsäkring: Denna försäkringstyp täcker vanligtvis även skador på din Volvo som orsakas av stöld, brand, explosion, glas- och vagnskadereparationer, samt eventuella skador som inträffar vid krock med vilda djur.

3. Helförsäkring: Detta är den mest omfattande försäkringstypen för din Volvo och inkluderar vanligtvis täckning för skador på din Volvo som orsakas av kollision, olycka, vandalism och andra yttre faktorer. Den kan också omfatta tilläggsförsäkringar som rättsskydd och bilersättning vid totalförlust.

Det bästa valet av försäkring för din Volvo beror på dina personliga behov och budget. Det kan vara värt att kontakta olika försäkringsbolag för att jämföra pris, täckning och villkor för att hitta den försäkring som passar dig och din Volvo bäst.

Vad kostar bilförsäkring Volvo?

Kostnaden för att försäkra en Volvo kan variera beroende på flera faktorer, inklusive:

 • Modell och årsmodell av Volvo
 • Körhistorik och eventuella skador eller olyckor i förflutnan
 • Geografiskt område där bilen används och förvaras
 • Körsträcka och användningsområde (privat eller yrkesmässig)
 • Körfrekvens och eventuella andra förare som kommer att använda bilen regelbundet
 • Eventuella tilläggsförsäkringar eller önskemål (t.ex. stöldskydd, rättsskydd eller försäkring mot maskinskador)
 • Försäkringsbolaget och typ av försäkringsavtal

Kostnaderna för att försäkra en Volvo varierar beroende på individuella faktorer och olika försäkringsbolag har olika prissättning. För en mer noggrann uppskattning, kontakta olika försäkringsbolag för offert.