Audi bilförsäkring

Kommer du inom kort att köpa en Audi? Det låter som en god idé och du kommer troligtvis få en stabil och bra bil som du kan ha glädje av i många år. Precis som när du köper vilken annan bil som helst bör du se till att en försäkring tecknas redan under din första dag som ägare. Dels behöver du ha en försäkring direkt för att möta lagkravet som säger att en trafikförsäkring behöver finnas, dels är det bra för din egen del också om olyckan skulle vara framme.

Vanlig bilförsäkring eller märkesförsäkring?

Oavsett vilken bil du köper kommer du förmodligen få höra från vissa att det är bäst att köpa en märkesförsäkring medan andra säger att du lika gärna kan teckna en vanlig bilförsäkring. Naturligtvis är köpet av Audi inget undantag. Du kommer garanterat få höra från något håll att du bör teckna en Audi märkesförsäkring istället för en vanlig standardförsäkring som gäller alla typer av bilar.

Förslag på försäkringsbolag:

ICA Försäkringar bilförsäkring
Moderna Försäkringar bilförsäkring

ICA Försäkring

  • Utan extra kostnad: Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka som är helt utan självrisk.
  • Bonus: Hela försäkringskostnaden som ICA-bonus för dig med ICAs kort.

Moderna Försäkringar

  • Täcker maskinskada om ditt fordon är max 8 år eller körts max 12000 mil och du valt minst halvförsäkring.
  • 0 kr i självrisk vid krock med djur om bilen har helförsäkring.
  • Skräddarsy bilförsäkringen efter dina behov med tillägg som t.ex hyrbil, assistans och drulle.

Du ska inte alls känna att det är ett måste att teckna en märkesförsäkring bara för att du köper en Audi. Däremot kan du gärna titta närmare på möjligheten och vad det skulle innebära. Vilken skillnad är det egentligen på en märkesförsäkring och en bilförsäkring av standardtyp? Är det någon skillnad överhuvudtaget?

En fördel med Audi Försäkring är att du kan få ett riktigt bra pris på försäkringen om du köper din bil via en auktoriserad återförsäljare. Priset du erbjuds där är lägre än det du själv får om du själv tecknar försäkringen via nätet. Det går också att sänka priset ännu mer om du även väljer att finansiera ditt bilköp genom Volkswagen Finans. Fördelen är naturligtvis också att försäkringen har tagits fram för just Audi, med alla dess egenheter och funktioner i åtanke. Det kan kännas som en större trygghet att ha den vetskapen i bakhuvudet.

Reparation på en auktoriserad Audiverkstad

När något behöver repareras och täcks av försäkringen kommer reparation att utföras på en auktoriserad Audiverkstad. Detta gör att du kan vara säker på att din bil tas om hand av någon som verkligen har de rätta kunskaperna om din bil. Skälen till detta är flera. Dels bibehålls ett högt andrahandsvärde, dels ser man på detta sätt till att säkerheten även fortsatt är hög. Du har också fördelen att ha vagnskadeförsäkringen och bilförsäkringen samlad på samma ställe, vilket kan kännas fördelaktigt.

Huruvida du anser att fördelarna med en Audi bilförsäkring uppväger en eventuellt högre kostnad måste naturligtvis du själv ta beslut om. Om du tycker att försäkringen är för dyr och inte ger så mycket mervärde står det dig naturligtvis fritt att teckna en vanlig bilförsäkring. Det behöver inte alls vara ett dåligt alternativ, förutsatt att du ser till att välja ett seriöst försäkringsbolag och en bra försäkring.

Tänk på detta

Om du bestämmer dig för att teckna en vanlig bilförsäkring har du gott om alternativ. Tänk då på att fundera igenom vad du vill att din försäkring ska täcka. Överväg att teckna en helförsäkring för att ge din Audi ett bra skydd, och välj gärna en försäkring där du kan vara med och påverka vilken verkstad bilen ska repareras på vid eventuell skada.