Bilförsäkring ungdom

Om du äger en bil som inte är avställd behöver du ha en bilförsäkring. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal. Kravet är detsamma för alla. Att teckna en försäkring som ung kan dock vara lite mer komplicerat än att teckna en försäkring senare i livet. Anledningen är att risken anses vara högre att skador ska ske, något som ofta leder till en högre försäkringspremie.

Att tänka på

Om du är ung och vill teckna en bilförsäkring finns det några saker du bör tänka på och som du behöver känna till. Det är bra om du bär med dig i tankarna att det kan vara en smula mer komplicerat att teckna en försäkring just på grund av din ålder. Det innebär att du först och främst när du jämför bilförsäkringar behöver undersöka vad som står i villkoren. Vissa försäkringsbolag har valt att inte erbjuda försäkringar till försäkringstagare som är under en viss ålder. Du behöver därför säkerställa att så inte är fallet hos det försäkringsbolag som du tittar på.

Förslag på försäkringsbolag:

ICA Försäkringar bilförsäkring
Moderna Försäkringar bilförsäkring

ICA Försäkring

  • Utan extra kostnad: Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka som är helt utan självrisk.
  • Bonus: Hela försäkringskostnaden som ICA-bonus för dig med ICAs kort.

Moderna Försäkringar

  • Täcker maskinskada om ditt fordon är max 8 år eller körts max 12000 mil och du valt minst halvförsäkring.
  • 0 kr i självrisk vid krock med djur om bilen har helförsäkring.
  • Skräddarsy bilförsäkringen efter dina behov med tillägg som t.ex hyrbil, assistans och drulle.

Nästa sak som du behöver vara medveten om är att det kommer bli dyrare för dig att teckna en bilförsäkring just på grund av din ungdom. Om du till exempel jämför priset på din försäkringspremie med det pris din mamma eller pappa betalar så kommer du se att du får betala betydligt mer. Det kan tyckas vara orättvist men så ser det ut hos de allra flesta försäkringsbolag. Eftersom du inte kan påverka din ålder är det helt enkelt bara att gilla läget och betala en högre premie under några år. Du får helt enkelt trösta dig med att åldern kommer gå i uppåtgående riktning, vilket innebär att premien kommer bli billigare även för dig så småningom.

Jämför försäkringar

Även om du är en ung bilägare ska du inte på något sätt låta dig avskräckas. Det finns gott om försäkringsbolag att välja mellan även för dig och du ska naturligtvis inte nöja dig med något annat än det bästa. Även om priset blir lite högre än för någon som är tio år äldre är det viktigt att du ser till att jämföra alternativ. Naturligtvis bör du se till att välja det bästa skyddet för din bil.

bilförsäkring ungdom

De flesta försäkringsbolag har ganska liknande lösningar för halvförsäkringar och helförsäkringar. Det kan dock finnas små skillnader, så det är alltid en god idé att läsa på och jämföra. Om du tycker att det är krångligt och knappt vet vilka försäkringsbolag som finns på marknaden kan du ta hjälp av en jämförelsesajt på nätet. Det finns ett flertal sådana och vissa har genomfört jämförelser just med syftet att hitta en bra bilförsäkring för ungdomar.

Kraven på en bilförsäkring är naturligtvis desamma oavsett om man är ung eller gammal, men med hjälp av en jämförelsesajt kan du se till att både hitta en riktigt bra försäkring och se till att du får en prisvärd försäkring där du inte behöver betala mer än nödvändigt.

Tänk också på att köra bilen med varsamhet och försök hålla dig skadefri utan att behöva utnyttja försäkringen i några år. På så sätt kommer du så småningom att kunna få bättre villkor.