BMW bilförsäkring

Äger du en BMW eller har du en plan som innebär att du inom kort kommer att bli BMW-ägare? Då är du förstås intresserad av att ta reda på vilken försäkring du behöver för din nya dyrgrip. Att du behöver en trafikförsäkring vet du förstås redan, men då den inte omfattar några skador på din egen bil är det förstås viktigt att du ser till att ge din BMW ett betydligt mer omfattande skydd än så.

Märkesförsäkring eller vanlig bilförsäkring?

Den kanske första frågan som dyker upp är troligtvis huruvida du bör teckna en särskild märkesförsäkring eller om det går bra med en vanlig bilförsäkring. Faktum är att det är upp till dig att avgöra. Du klarar dig vanligtvis bra med en vanlig bilförsäkring om du ser till att teckna en försäkring där du får ett omfattande skydd. Något som dock kan vara bra att tänka på är att vissa försäkringsbolag tar hänsyn till dina önskemål gällande verkstad att anlita, medan andra bärgar dig till första tänkbara alternativ.

Förslag på försäkringsbolag:

Vår favorit

ICA bilförsäkring

Bra försäkring till bra pris

 • Fast pris i 5 år

 • ICA-bonus på försäkringen

 • Topprankad i test

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Bärgningshjälp dygnet-runt

Hedvig

Utan bindningstid

 • Utan bindningstid

 • Vägassistans 24/7

 • Personlig service i appen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Anpassad försäkring

Gofido

Helt digital försäkring

 • Anpassa ditt skydd

 • Helt digital

 • Utan bindningstid

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Om du vill teckna en vanlig bilförsäkring för din BMW är det klokt att undersöka just denna del av försäkringen lite närmare. Se till att det finns möjlighet att påverka valet eftersom det är viktigt att reparationer utförs på auktoriserade märkesverkstäder. Det är också viktigt att originaldelar används. Om detta inte sker är risken att värdet på din BMW minskar och att du får sämre betalt om du så småningom vill sälja den eller byta in den mot en nyare bil.

Om du köper din BMW från en auktoriserad återförsäljare bör du bli erbjuden en märkesförsäkring. Den ska då vara så förmånlig som det går att få den. Det innebär att du inte bör kunna teckna märkesförsäkringen billigare om du själv surfar in på nätet och söker. Det är naturligtvis upp till dig om du vill nappa på erbjudandet och teckna en BMW Originalförsäkring. Det finns vissa fördelar med att teckna en sådan. Försäkringen har tagits fram av BMW och naturligtvis har man haft just bilar av märket BMW i åtanke när man tagit fram den.

BMW försäkrad och klar.

Reparera med originaldelar

En originalförsäkring innebär dels att du kan vara säker på att bilen kommer att repareras med originaldelar och att arbetet utförs på en auktoriserad BMW-verkstad om reparation skulle behövas. Den här försäkringen innebär även att fabriksmonterad utrustning som blir stulen ersätts utan maxgräns. Vidare får du med den här försäkringen en ny bil om din BMW skulle bli totalskadad innan den hunnit bli 2 år. Den får inte heller ha gått över 4000 mil.

Om du vill teckna en BMW Originalförsäkring men inte köper din BMW från en auktoriserad återförsäljare, eller kommer på i efterhand att du vill ha en sådan försäkring, går det bra. Du kan då gå in på webben och teckna en sådan. Lägg dock märke till att priset då inte blir lika förmånligt som om du hade antagit det erbjudande som ges till BMW-kunder av de auktoriserade återförsäljarna. Tanken med detta är naturligtvis att man vill främja återförsäljarna och ge kunderna ytterligare en anledning att välja en seriös försäljare när det är dags för köp.

Recension:

BMW bilförsäkring
Betygsatt av: Försäkringsbolagbil.se
Betyg: 4.9/5