BMW bilförsäkring

BMW bilförsäkring

Äger du en BMW eller har du en plan som innebär att du inom kort kommer att bli BMW-ägare? Då är du förstås intresserad av att ta reda på vilken försäkring du behöver för din nya dyrgrip. Du vet förstås redan att du behöver en trafikförsäkring. Det är viktigt att se till att ge din BMW ett betydligt mer omfattande skydd än trafikförsäkringen erbjuder. Den omfattar inte skador på din egen bil.

Märkesförsäkring eller vanlig bilförsäkring?

Den kanske första frågan som dyker upp är troligtvis huruvida du bör teckna en särskild märkesförsäkring eller om det går bra med en vanlig bilförsäkring. Faktum är att det är upp till dig att avgöra. Du klarar dig vanligtvis bra med en vanlig bilförsäkring om du ser till att teckna en försäkring där du får ett omfattande skydd. Något som dock kan vara bra att tänka på är att vissa försäkringsbolag tar hänsyn till dina önskemål gällande verkstad att anlita, medan andra bärgar dig till första tänkbara alternativ.

Förslag på försäkringsbolag:

Hel, halv & trafikförsäkring

ICA bilförsäkring

ICA-bonus på kostnaden

 • Fast pris i 5 år

 • ICA-bonus på försäkringen

 • 4,4 i betyg hos Konsumenternas Försäkringsbyrå

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Bärgningshjälp dygnet-runt

Hedvig

Utan bindningstid

 • Utan bindningstid

 • Vägassistans 24/7

 • Personlig service i appen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Anpassad försäkring

Gofido

Helt digital försäkring

 • Anpassa ditt skydd

 • Helt digital

 • Utan bindningstid

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Om du vill teckna en vanlig bilförsäkring för din BMW är det klokt att undersöka just denna del av försäkringen lite närmare. Säkerställ möjligheten att påverka valet eftersom det är viktigt att reparationer utförs på auktoriserade märkesverkstäder och att originaldelar används. Om detta inte sker är risken att värdet på din BMW minskar och att du får sämre betalt om du så småningom vill sälja den eller byta in den mot en nyare bil.

Om du köper din BMW från en auktoriserad återförsäljare bör du bli erbjuden en märkesförsäkring. Den ska då vara så förmånlig som det går att få den. Det innebär att du inte bör kunna teckna märkesförsäkringen billigare om du själv surfar in på nätet och söker. Det är naturligtvis upp till dig om du vill nappa på erbjudandet och teckna en BMW Originalförsäkring. Det finns vissa fördelar med att teckna en sådan. Försäkringen har tagits fram av BMW och naturligtvis har man haft just bilar av märket BMW i åtanke när man tagit fram den.

BMW försäkrad och klar.

Reparera med originaldelar

En originalförsäkring garanterar att din bil kommer att repareras med originaldelar och att arbetet utförs på en auktoriserad BMW-verkstad vid behov av reparation. Dessutom ersätts stulen fabriksmonterad utrustning utan maxgräns. Vidare får du med den här försäkringen en ny bil om din BMW skulle bli totalskadad innan den hunnit bli 2 år. Den får inte heller ha gått över 4000 mil.

Om du vill teckna en BMW Originalförsäkring men inte köper din BMW från en auktoriserad återförsäljare, eller kommer på i efterhand att du vill ha en sådan försäkring, går det bra. Du kan då gå in på webben och teckna en sådan. Notera att priset inte blir lika förmånligt som om du hade accepterat det erbjudande som de auktoriserade återförsäljarna ger till BMW-kunder. Tanken med detta är naturligtvis att man vill främja återförsäljarna och ge kunderna ytterligare en anledning att välja en seriös försäljare när det är dags för köp.

BMW: Ett begrepp inom bilindustrin

BMW, en förkortning som står för Bayerische Motoren Werke på tyska, vilket i svensk översättning blir “Bayriska Motorverken”. Det här spektakulära företaget ligger i hjärtat av Tysklands industriella landskap och är internationellt känt för att producera premiumbilar och motorcyklar.

BMW:s tyska rötter

BMW föddes i München, Tyskland 1916. Det började först som ett flygmotortillverkningsföretag innan det gick vidare till att bygga motorcyklar och sedan bilar. Tyskland är känt för sina högkvalitativa teknikföretag och BMW fortsätter att stärka den bilden genom att producera några av världens mest väl ansedda, högpresterande fordon.

BMWs bästa motorer

BMW har en lång historia av att utformar toppklassiga motorer. Vilken motor som är “bäst” kan dock bero på vilken typ av körglädje eller prestanda du söker. Här är några kandidater:

 • BMW M Engines: BMWs M-serie innehåller företagets högpresterande motorer. M-seriens motorer är V6- och V8-motorer som sticker ut tack vare deras snabba acceleration och höga toppfart.
 • BMW N55 Engine: denna sexcylindriga turbo motorn är känd för sin effektivitet, kraft och tillförlitlighet.
 • BMW B58 Engine: en innovativ sex-cylindrig motor med en turbo som ger balanserad kraft och effektivitet.

Varför köpa en BMW?

Att köpa en BMW är mer än bara ett bilköp – det är en investering i teknik, kvalitet och stil. Här är några skäl till varför:

 • Prestanda: BMWs är kända för sin överlägsna prestanda, inklusive deras snabbhet, hantering och effektivitet.
 • Kvalitet: BMW sätter en hög standard när det gäller byggkvalitet och hållbarhet, vilket leder till ett långt och pålitligt fordonsliv.
 • Innovation: BMW drivs av innovation, vilket resulterar i state-of-the-art teknik, som hjälper till att förbättra säkerhet, komfort och prestanda.
 • Statussymblem: En BMWs är inte bara en bil – det är ett statussymbol. Köpare värderar BMWs varumärke för sitt inflytande och den prestige det tillför.

Sammanfattningsvis är BMW ett dynamiskt märke som definierar bilindustrin med sin framstående teknik och konstruktion. Oavsett motoralternativ eller modell, så levererar BMW alltid ett eget unikt perspektiv på vad en bil kan vara och prestera. Detta gör dem till några av de mest önskvärda fordonen i världen.