Ford bilförsäkring

Kommer du inom de närmaste dagarna att få hem den Ford du precis har köpt? Att köpa ny bil ger alltid en härlig och förväntansfull känsla. Glöm bara inte att teckna en försäkring så fort ägarskapet har skrivits över på dig. Trafikförsäkringen är du skyldig att ha men vi rekommenderar verkligen att du tecknar ett bättre skydd som även skyddar din Ford. Kanske är en märkesförsäkring från Ford det självklara valet för dig?

Bra att veta om märkesförsäkringen

Har du köpt din Ford från en auktoriserad återförsäljare? Då kan du skatta dig lycklig eftersom du då kommer att få det mest fördelaktiga erbjudandet på en märkesförsäkring. De flesta har vant sig vid att allt blir billigast om man shoppar på nätet, men just när det gäller Ford bilförsäkring så kan du faktiskt inte få ett lägre pris online än det du erbjuds hos återförsäljaren. Att nappa på erbjudandet direkt är därför en god idé.

Förslag på försäkringsbolag:

ICA Försäkringar bilförsäkring
Moderna Försäkringar bilförsäkring

ICA Försäkring

  • Utan extra kostnad: Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka som är helt utan självrisk.
  • Bonus: Hela försäkringskostnaden som ICA-bonus för dig med ICAs kort.

Moderna Försäkringar

  • Täcker maskinskada om ditt fordon är max 8 år eller körts max 12000 mil och du valt minst halvförsäkring.
  • 0 kr i självrisk vid krock med djur om bilen har helförsäkring.
  • Skräddarsy bilförsäkringen efter dina behov med tillägg som t.ex hyrbil, assistans och drulle.

Precis som hos de flesta andra försäkringsbolag erbjuds du att välja mellan tre olika försäkringar. Trafikförsäkringen är det minsta skyddet som ersätter personskador och skador på andras egendom om du orsakar olyckor i trafiken. Din egen Ford står dock utan skydd med denna försäkring och att satsa på ett mer omfattande alternativ är därför klokt.

Halvförsäkringen är ett bra val främst för den som fortfarande har en vagnskadegaranti. Denna täcker brandskada, glasskada, kostnader vid bärgning, maskinskada, feltankning, rättsskydd och stöldskada.

Helförsäkringen är det mest omfattande alternativet och ett bra val den dagen vagnskadegarantin slutar gälla. Här ingår alla delar från halvförsäkringen plus att försäkringen täcker vagnskador. Med denna försäkring kan du med andra ord känna dig ganska lugn i de flesta situationer. Skulle du vilja öka på skyddet ytterligare kan du teckna en tilläggsförsäkring. Dessa ska vi titta närmare på nu.

Vilka tilläggsförsäkringar finns?

Om du verkligen vill se till att din Ford är så väl försäkrad som den kan bli, kanske du är intresserad av någon eller några tilläggsförsäkringar. Vi ska därför titta på några av de möjligheter som finns och hur de kan vara till nytta.

Djurkollision – Detta kan vara ett bra tillägg om du bor i ett område med mycket vilt. Denna tilläggsförsäkring tar nämligen bort självrisken om du råkar krocka med ett djur och din bil blir skadad. Skulle det vara så att du har en halvförsäkring men ingen vagnskadeförsäkring kan du med hjälp av denna tilläggsförsäkring ändå få ersättning för reparationer upp till 6000 kronor om de behövs på grund av djurkollision.

Drulleförsäkring – Det här är en allriskförsäkring med bilen och ett bra val om du vill se till att även inredningen i bilen är skyddad. Vi vet väl alla hur lätt hänt det är att spilla ut något, och tyvärr går det inte alltid att få bort ketchup, milkshake eller kaffe från klädseln. Med denna tilläggsförsäkring kan du få ersättning även för sådant. Ett annat scenario då det är bra med en försäkring av det här slaget är om du råkar bryta av nyckeln när du har bråttom iväg. Försäkringen kan ersätta såväl en ny nyckel som programmering av den.