Mercedes bilförsäkring

Som ny ägare till en Mercedes är du förmodligen väldigt glad över ditt nya fordon men du kanske även har en del frågor som du funderar över. Den fråga som kräver det allra snabbaste svaret är frågan om försäkringen. Denna behöver nämligen tecknas redan samma dag som du registreras som ägare till bilen. Anledningen till denna brådska är förstås att det finns lagar som säger att en trafikförsäkring är obligatorisk.

Vilken försäkring?

Att du behöver en försäkring vet du alltså redan men vilken försäkring bör du teckna? Här har du olika alternativ. Antingen kan du välja att söka fritt bland alla bilförsäkringar som finns på marknaden. Du kan även välja att teckna en Mercedes märkesförsäkring. En vanlig bilförsäkring ger ett bra skydd för din bil och för många räcker detta gott. Det finns dock de som tycker att en märkesförsäkring ger det tryggaste försäkringsskyddet.

En Mercedes-Benz märkesförsäkring kan du teckna genom försäkringsbolaget IF. Det bästa tänkbara erbjudandet på denna försäkring får du när du köper din bil från en auktoriserad återförsäljare av Mercedes-Benz. Du kan naturligtvis även teckna den online men får då inte ett fullt lika fördelaktigt pris.
Vilka är då anledningarna till att du av vissa rekommenderas att teckna en märkesförsäkring istället för en vanlig bilförsäkring?

Den kanske allra viktigaste fördelen är att din bil om så behövs tas till en auktoriserad märkesverkstad för att repareras. På så sätt säkerställer man att din bil repareras med kunnig hand. På verkstaden används naturligtvis originaldelar vid reparationer och där känner man till allt som finns att veta om varje enskild bilmodell. Det gör att kvalité och säkerhet kan garanteras på ett helt annat sätt än när din bil lämnas in till en vanlig verkstad utan speciella kunskaper om just Mercedes-Benz.

Förslag på försäkringsbolag:

ICA Försäkringar bilförsäkring
Moderna Försäkringar bilförsäkring

ICA Försäkring

  • Utan extra kostnad: Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka som är helt utan självrisk.
  • Bonus: Hela försäkringskostnaden som ICA-bonus för dig med ICAs kort.

Moderna Försäkringar

  • Täcker maskinskada om ditt fordon är max 8 år eller körts max 12000 mil och du valt minst halvförsäkring.
  • 0 kr i självrisk vid krock med djur om bilen har helförsäkring.
  • Skräddarsy bilförsäkringen efter dina behov med tillägg som t.ex hyrbil, assistans och drulle.

En annan anledning som naturligtvis spelar stor roll för många är att en märkesförsäkring för Mercedes-Benz ger dig en helt ny bil om din bil skulle bli totalskadad innan den hunnit bli två år eller innan den hunnit köras 4000 mil. Den händelse som inträffar först är den som gäller. Med märkesförsäkringen får du också generös ersättning för fabriksmonterad utrustning som blir stulen.

Bilförsäkringen kan vara aktuell

Naturligtvis finns det ingen som säger att du är tvungen att teckna en märkesförsäkring. Det finns många som äger en Mercedes som istället för att teckna en märkesförsäkring tecknar en vanlig bilförsäkring. Om du väljer att teckna en helförsäkring har du ett bra skydd som gäller för glasskador, brandskador, stöld och inbrott, vagnskada, maskinskada och flera andra saker. Många försäkringsbolag erbjuder även olika tilläggsförsäkringar till helförsäkringen, vilket gör att du kan få ännu mer omfattande försäkringsskydd. Med sådana kan du ofta klara dig långt.

Kostnaden ska naturligtvis inte vara det som på egen hand fäller avgörandet men naturligtvis spelar priset viss roll. Om du hittar två likvärdiga försäkringar väljer du förmodligen den med lägst premie och självrisk, vilket är fullt logiskt. Om du däremot får välja mellan en försäkring som lämnar mycket att önska men som är billig och en omfattande men relativt dyr försäkring bör du välja försäkringen med högre pris.

Recension:

Mercedes bilförsäkring
Betygsatt av: Försäkringsbolagbil.se
Betyg: 4.5/5