Saab bilförsäkring

Om du äger en Saab eller inom kort planerar att köpa en är du förstås intresserad av att hitta bästa tänkbara försäkring för bilen. Visst kan du teckna en vanlig bilförsäkring, men det kan också tänkas finnas speciella försäkringar som är extra väl anpassade för just Saab.

Speciella Saabförsäkringar
Vissa försäkringsbolag har speciella Saabförsäkringar och om sådana finns kan det förstås vara en god idé att satsa på en sådan. Anledningen till att detta är bättre än att teckna en allmän bilförsäkring är förstås att den här försäkringen tagits fram just med Saab i åtanke. Fördelar som du kan få med denna försäkring som du inte får med en vanlig bilförsäkring kan till exempel vara att du får en garanti att din bil kommer att lagas med originaldelar från Saab på en verkstad som är Saab-auktoriserad om oturen skulle vara framme.

Fördelen med detta är att det ger dig som Saabägare en ökad trygghet eftersom du vet att din bil kommer tas om hand av någon som besitter de rätta kunskaperna. En fördel med detta är också att du kan vara säker på att bilen behåller ett bra andrahandsvärde eftersom rätt delar används vid reparation. Detta kan vara väldigt betydelsefullt om du i framtiden vill byta in din bil när det blir dags att köpa ny bil.

Förslag på försäkringsbolag:

ICA Försäkringar bilförsäkring
Moderna Försäkringar bilförsäkring

ICA Försäkring

  • Utan extra kostnad: Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka som är helt utan självrisk.
  • Bonus: Hela försäkringskostnaden som ICA-bonus för dig med ICAs kort.

Moderna Försäkringar

  • Täcker maskinskada om ditt fordon är max 8 år eller körts max 12000 mil och du valt minst halvförsäkring.
  • 0 kr i självrisk vid krock med djur om bilen har helförsäkring.
  • Skräddarsy bilförsäkringen efter dina behov med tillägg som t.ex hyrbil, assistans och drulle.

En annan fördel med att välja en Saabförsäkring är att du kan få ersättning utan någon maxgräns för värdet för fabriksmonterade tillbehör som blir stulna. Det kan till exempel handla om däck och fälgar men det kan även röra sig om exempelvis bilradio eller GPS.

Saab försäkring

Även om det finns gott om försäkringsbolag som erbjuder speciallösningar för Saab så finns det ett försäkringsbolag som har hand om den officiella märkesförsäkringen. Det handlar om försäkringsbolaget IF. Detta betyder dock inte att du måste teckna en bilförsäkring hos just IF enbart för att du äger en Saab, men det kan ändå vara bra att känna till.

Oavsett om du väljer att teckna en märkesförsäkring eller om du väljer att titta på försäkringar hos andra bolag gäller det förstås att du ser över hur försäkringens värde står sig i konkurrensen. Du ska naturligtvis inte betala mer för något bara för att det står Saab i samband med försäkringen. Om du ska teckna en specialförsäkring ska det naturligtvis vara för att detta ska vara fördelaktigt. Det ska ge dig fördelar som du inte får med en vanlig bilförsäkring. Om du inte upplever att du får några sådana fördelar, eller om fördelarna inte uppväger ett eventuellt högre pris, bör du överväga att teckna en vanlig bilförsäkring.

Kom ihåg att en Saab trots allt är en vanlig bil, så genom att teckna någon av de bilförsäkringar där du kan ha inflytande på val av verkstad vid assistans och skada, kan du ändå påverka detta. På så sätt kan du få de flesta fördelar som du sett hos specialförsäkringen, men utan att betala extra för dem. Det gäller helt enkelt att vara smart och försöka hitta en lösning som är både bra och prisvärd.