Saab bilförsäkring

Om du äger en Saab eller inom kort planerar att köpa en är du förstås intresserad av att hitta bästa tänkbara försäkring för bilen. Visst kan du teckna en vanlig bilförsäkring, men det kan också tänkas finnas speciella försäkringar som är extra väl anpassade för just Saab.

Speciella Saabförsäkringar
Vissa försäkringsbolag har speciella Saabförsäkringar och om sådana finns kan det förstås vara en god idé att satsa på en sådan. Anledningen till att detta är bättre än att teckna en allmän bilförsäkring är förstås att den här försäkringen tagits fram just med Saab i åtanke. Fördelar som du kan få med denna försäkring som du inte får med en vanlig bilförsäkring kan till exempel vara att du får en garanti att din bil kommer att lagas med originaldelar från Saab på en verkstad som är Saab-auktoriserad om oturen skulle vara framme.

Fördelen med detta är att det ger dig som Saabägare en ökad trygghet eftersom du vet att din bil kommer tas om hand av någon som besitter de rätta kunskaperna. En fördel med detta är också att du kan vara säker på att bilen behåller ett bra andrahandsvärde eftersom rätt delar används vid reparation. Detta kan vara väldigt betydelsefullt om du i framtiden vill byta in din bil när det blir dags att köpa ny bil.

Förslag på försäkringsbolag:

Vår favorit

ICA bilförsäkring

Bra försäkring till bra pris

 • Fast pris i 5 år

 • ICA-bonus på försäkringen

 • Topprankad i test

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Bärgningshjälp dygnet-runt

Hedvig

Utan bindningstid

 • Utan bindningstid

 • Vägassistans 24/7

 • Personlig service i appen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Anpassad försäkring

Gofido

Helt digital försäkring

 • Anpassa ditt skydd

 • Helt digital

 • Utan bindningstid

 • Hel, halv & trafikförsäkring

En annan fördel med att välja en Saabförsäkring är att du kan få ersättning utan någon maxgräns för värdet för fabriksmonterade tillbehör som blir stulna. Det kan till exempel handla om däck och fälgar men det kan även röra sig om exempelvis bilradio eller GPS.

Saab försäkring

Även om det finns gott om försäkringsbolag som erbjuder speciallösningar för Saab så finns det ett försäkringsbolag som har hand om den officiella märkesförsäkringen. Det handlar om försäkringsbolaget IF. Detta betyder dock inte att du måste teckna en bilförsäkring hos just IF enbart för att du äger en Saab, men det kan ändå vara bra att känna till.

Oavsett om du väljer att teckna en märkesförsäkring eller om du väljer att titta på försäkringar hos andra bolag gäller det förstås att du ser över hur försäkringens värde står sig i konkurrensen. Du ska naturligtvis inte betala mer för något bara för att det står Saab i samband med försäkringen. Om du ska teckna en specialförsäkring ska det naturligtvis vara för att detta ska vara fördelaktigt. Det ska ge dig fördelar som du inte får med en vanlig bilförsäkring. Om du inte upplever att du får några sådana fördelar, eller om fördelarna inte uppväger ett eventuellt högre pris, bör du överväga att teckna en vanlig bilförsäkring.

Kom ihåg att en Saab trots allt är en vanlig bil, så genom att teckna någon av de bilförsäkringar där du kan ha inflytande på val av verkstad vid assistans och skada, kan du ändå påverka detta. På så sätt kan du få de flesta fördelar som du sett hos specialförsäkringen, men utan att betala extra för dem. Det gäller helt enkelt att vara smart och försöka hitta en lösning som är både bra och prisvärd.

Varför grundades Saab?

Saab grundades ursprungligen som ett flygplanstillverkningsföretag under namnet Svenska Aeroplan Aktiebolaget (SAAB) år 1937. Företaget grundades som ett resultat av en satsning från svenska regeringen för att bygga upp en inhemsk flygindustri och öka Sveriges försvarsförmåga.

Tanken bakom grundandet av Saab var att bygga avancerade flygplan för det svenska försvaret och för export. Under andra världskriget spelade Saab en viktig roll i att tillverka och utveckla flygplan för att möta det ökade behovet av militära flygplan. Efter krigsslutet började Saab även att expandera till att utveckla och tillverka civila flygplan.

Varför heter det Saab?

Namnet Saab kommer från den ursprungliga förkortningen “SAAB” som står för Svenska Aeroplan Aktiebolaget. Förkortningen användes som företagets namn från början och har sedan blivit etablerat som varumärket för Saab-produkter.

Efter att Saab började producera personbilar på 1950-talet, föll beslutet att använda Saab som ett varumärke för dessa fordon. Varumärket Saab blev känt för sina innovativa design, säkerhet och prestanda och blev välkänt både i Sverige och internationellt.

Vad kostar det att försäkra en Saab?

Kostnaden för att försäkra en Saab kan variera beroende på flera faktorer, inklusive:

 • Modell och årsmodell av Saab
 • Körhistorik och eventuella skador eller olyckor i förflutnan
 • Geografiskt område där bilen används och förvaras
 • Körsträcka och användningsområde (privat eller yrkesmässig)
 • Körfrekvens och eventuella andra förare som kommer att använda bilen regelbundet
 • Eventuella tilläggsförsäkringar eller önskemål (t.ex. stöldskydd, rättsskydd eller försäkring mot maskinskador)
 • Försäkringsbolaget och typ av försäkringsavtal

Eftersom kostnaderna kan variera beroende på individuella faktorer och olika försäkringsbolag har olika prissättning är det svårt att ge en exakt prissättning för att försäkra en Saab. För att få en mer noggrann uppskattning rekommenderas det att kontakta olika försäkringsbolag och be om offert för att försäkra din Saab.