Toyota bilförsäkring

Ska du bli ägare av en Toyota inom kort och vill se till att veta allt som är viktigt om bilförsäkringar? Du har två olika alternativ när du ska försäkra Toyotan. Antingen kan du välja att söka upp ett försäkringsbolag som du tycker erbjuder bra bilförsäkringar och där teckna en vanlig bilförsäkring eller så tecknar du en Toyota märkesförsäkring. Vilket som är bäst är upp till dig att avgöra, men i den här artikeln ska vi ta en titt på vad märkesförsäkringen har att erbjuda.

Toyota märkesförsäkring – ett självklart val för många

Många som köper en Toyota tycker att den märkesförsäkring känns som det naturliga valet och att det är mest tryggt. En anledning till att det kan tyckas vara det bästa valet är att den här bilförsäkringen ju faktiskt har tagits fram just för bilar av märket Toyota och av personer med goda kunskaper kring bilarna.
Om du vill teckna en Toyota bilförsäkring har du några olika alternativ. Vi ska här titta på vad de olika lösningarna innehåller.

Toyota Bilförsäkring

I denna försäkring ingår trafikförsäkring, brandskador, glasskador, stöldskydd, assistans och räddning, rättsskydd, maskin och elektronik tills bilen når en viss ålder, allrisk, kris och vagnskada. För dessa olika delar finns olika självrisker. Generellt kan sägas att självrisken är högre för Toyota Bilförsäkring än vad den är för Toyota Bilförsäkring Premium som vi ska titta på härnäst.

Förslag på försäkringsbolag:

Vår favorit

ICA bilförsäkring

Bra försäkring till bra pris

 • Fast pris i 5 år

 • ICA-bonus på försäkringen

 • Topprankad i test

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Bärgningshjälp dygnet-runt

Hedvig

Utan bindningstid

 • Utan bindningstid

 • Vägassistans 24/7

 • Personlig service i appen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Anpassad försäkring

Gofido

Helt digital försäkring

 • Anpassa ditt skydd

 • Helt digital

 • Utan bindningstid

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Toyota Bilförsäkring Premium

I den här försäkringen ingår allt det som ingår i Toyota Bilförsäkring och det bör även poängteras att självrisken är lägre med Premium för de allra flesta skador och områden. Vidare ingår tilläggsförsäkring för hyrbil, djurkollision och skadegörelse när du väljer att teckna den här försäkringen. Detta kan köpas till som tillägg även till Toyota Bilförsäkring men i Premium ingår det alltså.

Premium är den försäkringsnivå som rekommenderas av Toyota, helt enkelt för att den ger din bil det mest omfattande skyddet.

Bra att veta om märkesförsäkringen

Du kanske tycker att en märkesförsäkring verkar vara en enkel och bra lösning men kanske ställer du dig fortfarande lite frågande till vad den ger som du inte får via en vanlig bilförsäkring. En fördel som det ofta pekas på är att du är garanterad att eventuella skador kommer att åtgärdas på en auktoriserad Toyotaverkstad. Detta gör att du kan vara säker på att både kvalitet och säkerhet bibehålls samt att andrahandsvärdet inte försämras mer än nödvändigt eftersom bilen får bästa tänkbara hantering samt att originaldelar används.

Om du köper en ny Toyota ingår också en vagnskadegaranti som gäller de första tre åren. Detta täcker skador på lack och kaross, vilket är bra att känna till. Om du väljer att istället för en märkesförsäkring teckna en annan bilförsäkring är detta bra att veta. Det räcker då att du tecknar en halvförsäkring för bilen eftersom vagnskadegarantin täcker den delen av helförsäkringen som inte ingår i halvförsäkringen. När vagnskadegarantin sedan har gått ut kan du uppgradera din försäkring till en helförsäkring för att ha ett så heltäckande skydd som möjligt för din bil.

Recension:

Toyota bilförsäkring
Betygsatt av: Försäkringsbolagbil.se
Betyg: 4.5/5