Toyota bilförsäkring

Toyota bilförsäkring

Ska du bli ägare av en Toyota inom kort och vill se till att veta allt som är viktigt om bilförsäkringar? Du har två olika alternativ när du ska försäkra Toyotan. Du kan välja att antingen söka upp ett försäkringsbolag med bra bilförsäkringar och teckna en vanlig bilförsäkring, eller teckna en Toyota märkesförsäkring. Valet är ditt, men i denna artikel fokuserar vi på vad märkesförsäkringen erbjuder.

Toyota märkesförsäkring – ett självklart val för många

Många som köper en Toyota tycker att den märkesförsäkring känns som det naturliga valet och att det är mest tryggt. En anledning till att det kan tyckas vara det bästa valet är att denna bilförsäkring faktiskt har tagits fram specifikt för bilar av märket Toyota och för personer med goda kunskaper om bilarna.
Om du vill teckna en Toyota bilförsäkring har du några olika alternativ. Vi ska här titta på vad de olika lösningarna innehåller.

Toyota Bilförsäkring

I denna försäkring ingår trafikförsäkring, brandskador, glasskador, stöldskydd, assistans och räddning, rättsskydd, maskin och elektronik tills bilen når en viss ålder, allrisk, kris och vagnskada. För dessa olika delar finns olika självrisker. Generellt kan man säga att självrisken är högre för Toyota Bilförsäkring än för Toyota Bilförsäkring Premium, som vi ska titta närmare på härnäst.

Förslag på försäkringsbolag:

Hel, halv & trafikförsäkring

ICA bilförsäkring

ICA-bonus på kostnaden

 • Fast pris i 5 år

 • ICA-bonus på försäkringen

 • 4,4 i betyg hos Konsumenternas Försäkringsbyrå

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Bärgningshjälp dygnet-runt

Hedvig

Utan bindningstid

 • Utan bindningstid

 • Vägassistans 24/7

 • Personlig service i appen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Anpassad försäkring

Gofido

Helt digital försäkring

 • Anpassa ditt skydd

 • Helt digital

 • Utan bindningstid

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Toyota Bilförsäkring Premium

Den här försäkringen inkluderar allt det som ingår i Toyota Bilförsäkring, och det är värt att poängtera att självrisken är lägre med Premium för de flesta skador och områden. Dessutom ingår tilläggsförsäkring för hyrbil, djurkollision och skadegörelse när du väljer att teckna den här försäkringen. Dessa tillägg kan köpas separat även till Toyota Bilförsäkring, men de ingår i Premium.

Premium är den försäkringsnivå som rekommenderas av Toyota, helt enkelt för att den ger din bil det mest omfattande skyddet.

Bra att veta om märkesförsäkringen

Du kanske tycker att en märkesförsäkring verkar vara en enkel och bra lösning men kanske ställer du dig fortfarande lite frågande till vad den ger som du inte får via en vanlig bilförsäkring. En fördel som ofta nämns är att eventuella skador kommer att repareras på en auktoriserad Toyotaverkstad. Detta ger dig trygghet för kvalitet och säkerhet, skyddar andrahandsvärdet och garanterar användning av originaldelar.

Om du köper en ny Toyota ingår också en vagnskadegaranti som gäller de första tre åren. Detta täcker skador på lack och kaross, vilket är bra att känna till. Om du väljer att istället för en märkesförsäkring teckna en annan bilförsäkring är detta bra att veta. Det räcker med en halvförsäkring för bilen, eftersom vagnskadegarantin täcker det som inte ingår i halvförsäkringen. När garantin går ut kan du uppgradera till en helförsäkring för ett mer komplett skydd.