Tesla bilförsäkring

Är du lycklig ägare till en Tesla? Då tillhör du en fortfarande ganska begränsad skara här i Sverige, men du kan definitivt skatta dig lycklig. Du kan också klappa dig själv på axeln och berömma dig själv för att du är med och bidrar till något positivt för miljön. Men vilken försäkring ska du välja till din Tesla? Kanske har du redan en försäkring, men om bilen precis har hamnat i din ägo kanske du inte har hunnit teckna en ännu och då kan det vara bra att läsa vidare här.

Om Tesla

Om vi pratar om en BMW eller en Audi eller en Saab vet de allra flesta vad det är för typ av bil. Det är dock inte lika många som har full koll på Tesla. Det här är en nyare bil och den är verkligen speciell. Tesla är nämligen en elbil som finns i flera olika modeller.

Förslag på försäkringsbolag:

ICA Försäkringar bilförsäkring
Moderna Försäkringar bilförsäkring

ICA Försäkring

  • Utan extra kostnad: Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka som är helt utan självrisk.
  • Bonus: Hela försäkringskostnaden som ICA-bonus för dig med ICAs kort.

Moderna Försäkringar

  • Täcker maskinskada om ditt fordon är max 8 år eller körts max 12000 mil och du valt minst halvförsäkring.
  • 0 kr i självrisk vid krock med djur om bilen har helförsäkring.
  • Skräddarsy bilförsäkringen efter dina behov med tillägg som t.ex hyrbil, assistans och drulle.

Om du tar en titt på Teslas utbud så kommer du kunna se att det idag finns ett flertal varianter. Du hittar Model S, Model 3, Model X, Model Y och Roadster. En Tesla Roadster är för tillfället världens snabbaste bil och den är verkligen något alldeles extra. Den ger dig en fantastisk prestanda och kan nå upp i hastigheter över 400 km/h. Även om det inte är ofta du får möjligheten att låta den utnyttja sin kapacitet till fullo så är det fortfarande en riktigt häftig bil att ha i sin ägo. Naturligtvis är även de andra modellerna riktigt fina.

Teckna rätt försäkring

När du ska teckna en försäkring för din Tesla behöver du fundera över om du vill ha en speciell Teslaförsäkring eller om du vill satsa på en mer ordinär bilförsäkring. Eftersom Tesla är så pass speciell upplever vissa att de vill ha en märkesförsäkring. Du kan teckna en sådan hos försäkringsbolaget Trygg Hansa. Försäkringen ger dig en rad fördelar som kan bidra till att öka tryggheten hos dig som kund. Bland annat får du ersättning för en helt ny bil om din Tesla skulle bli stulen eller totalskadas under första året.

Vidare täcker försäkringen reparationer som utförs på en auktoriserad Teslaverkstad. Just detta kan vara en stor fördel, eftersom det är långt ifrån alla verkstäder som har den kunskap som krävs om just dessa bilar.

I de flesta av Teslas modeller finns en pekskärm som styr majoriteten av bilens funktioner. I märkesförsäkringen ingår även skydd för pekskärmen, vilket naturligtvis är väldigt viktigt och en stor fördel. Om du tecknar en vanlig försäkring är det långt ifrån säkert att denna omfattas av skyddet, något som kan resultera i att det blir en dyr historia om denna skulle skadas eller gå sönder.

Om du köper din bil direkt från Tesla får du 25 % rabatt på din märkesförsäkring under hela det första året. Detta gäller inte bara om du köpt en helt ny bil från Tesla, utan det gäller även om du har köpt en begagnad bil men köpt den direkt från Tesla istället för att genomföra affären via en återförsäljare.